Mer enn 2,7 millioner nordmenn er bruker vipps til betaling og overføring av penger, og flere skal det bli. er får du mer informasjon om hva Vipps er og hvordan du kan benytte deg av tjenesten.

Aldersgrense vipps

Aldersgrense for Vipps

Aldersgrensen for betaling med Vipps er 15 år. Er du 15 år eller eldre er det altså bare å laste ned Vipps-appen for å kunne vippse venner og familie, handle på nett og betale til alle som tilbyr Vipps-betaling. Er du derimot yngre enn denne aldersgrensen, er det opp til foreldrene dine å bestemme om og når du skal få skape deg en Vipps-konto og begynne å motta og eventuelt sende penger til andre.

Hvordan sette opp Vipps for barn under 15 år:

  • Begge foreldrene må selv være Vipps-brukere og ha ha identifisert seg med BankID
  • Barnet må ha et telefonnummer og en bankkonto for pengene
  • Barnet må laste ned appen og ha en smarttelefon
  • Foreldrene godkjenner gjennom sin Vipps-app at barnet kan opprette sin profil

Slik beholder foreldrene kontrollen over barnas vippsing:

  • Barnas profil tilhører foreldrene 
  • Det er foreldrene som bestemmer om barnet skal få sende penger til andre (venner og familie), eller kun motta penger
  • Det er opp til foreldrene å bestemme når barna er gamle nok til å begynne med Vipps
  • Vippsere under 15 år kan motta opp til 8000 kr per år og sende inntil 22000 kr i året

Vipps overføringstid: Hvor kjapt går det å vippse?

Vippsing foregår umiddelbart. Vippser du altså fra bankkonto, vil mottakeren få pengene samme sekund. Om du skulle velge å vippse fra betalingskort, vil de være på mottakerens konto innen tre virkedager.

Vipps for bedrift

For bedrifter kan Vipps være en kjørkommen betalingsløsning som kommer kundene til gode uten å kreve særlig store endringer eller investeringer fra bedriftens side. Et krav er at bedriften har et organisasjonsnummer og er registrert i Brønnøysundregisteret.

VippsGO - Sett opp en arm av butikken din inne i Vipps-appen

La kundene dine betale for enkle produkter før de kommer til den fysiske kassen! Med VippsGo kan din bedrift gjøre kjøpsopplevelsen enda bedre og smidigere. Selger du kaffe til morgentrøtte pendlere og det samler seg opp en lengre kø før toget kommer? Intent problem, med VippsGo kan kundene i køen kjøpe og betale med Vipps mens de venter. Ikke la det lenger vøre slik at noen ikke får kjøpe fordi tiden ikke strekker til.