En bobil er trendy. Å ha friheten til å kjøre der man vil, når man vil, uten å stresse etter å finne plass å bo er noe mange ønsker seg. Man kan kjøre etter været, få heftige naturopplevelser og slappe av akkurat når man ønsker seg det. Dette har flere og flere oppdaget.

Forsikring av bobil

Har man da en bobil, eller man går til det skrittet å skaffe seg en, så er det flere ting man må tenke igjennom. En bobil i seg selv er en forholdsvis dyr investering, og det koster også å bruke den. Ikke noe er mer kjedelig når det som skulle være en drømmeferie der man nøt friheten og tiden til fulle, heller ender opp på en fjellovergang med en bobil som ikke virker.

I tillegg så kan det koste en del å få den fikset, både fordi det ikke er alle verksteder som har ekspertisen og fordi deler blir fort kostbare. Det kan også være tidkrevende å reparere sånne kjøretøy. Da gjelder det å ha forsikringen i orden.

Sikre bobilen mot uhell

De fleste seriøse selskaper som tilbyr forsikringer tilbyr også bobilforsikring. Noen selskaper spesialiserer seg også på denne type forsikringer. Disse har gjerne både bredere dekning og bedre forståelse for problemer som kan oppstå med denne typen biler. En bobil er jo noe annet enn en vanlig bil.


Det er flere ting man bør tenke igjennom når man skal skaffe seg en forsikring. Som alltid må man tenke realistisk igjennom risikoen man utsetter både passasjerer og bilen for. Først og fremst må man tenke igjennom hvor mye man har tenkt å kjøre den og hvem som skal kjøre. I tillegg så må man tenke igjennom hvor man har tenkt å kjøre den, om man for eksempel skal ta bruke den på utenlandsturer.

En annen viktig ting som er lett å glemme er hvor mye man har med seg inni bilen av personlige ting. Dette bør man sørge for å ha dekket av en egen forsikring om ikke bobilforsikringen dekker det.
 

Hva koster forsikring på bobil?

Som med vanlig bilforsikring så finnes det både kasko- og delkaskoforsikringer. Noen tilbyr også såkalte superforsikringer. Skal man bruke bobilen veldig mye så lønner det seg å velge den forsikringen som dekker mest. Ansvarsforsikring må de aller fleste ha. Det er jo en forsikring som dekker skader bobilen gjør på sine omgivelser om uhellet skulle være ute.

En bobil er et stort kjøretøy og kan gjøre store og dyre skader på omgivelsene. En delkasko dekker som regel basishendelser som brann, tyveri og glasskader. Ofte er også veihjelp med her. En kasko forsikring er en mer komplett forsikring som dekker ting utover basis. Alle nyere bobiler bør minimum ha dette. En kasko dekker det meste av skader på bobilen, og ofte fastmontert utstyr i tillegg. Det dekker ofte uforutsette hendelser som skader forårsaket av dyr og naturelementer.

De mest komplette forsikringene dekker i tillegg til dette også gjerne utgifter forbundet med leiebil, og noen også ekstra utgifter som hjelp til å fortsette ferien. Det lønner seg uansett å sette seg godt inn i hva de forskjellige selskapene som tilbyr forsikringer har, og hva de enkelte forsikringene dekker, og veie det opp mot kostnadene forbundet med forsikringen.