Når man låner penger skal man være obs på hvem man låner fra og hva slags lån som passer til behovet. Et lån på kredittkortet er ofte raskeste vei til lånefinansierte kjøp, men bærer med seg betydelig høyere renter. I denne oversikten gjennomgår vi derfor kredittkortets søte halvbror: Smålån uten sikkerhet som du kan få på dagen.

Hva er smålån?

Smålån er lån som du søker om hos banken. Et smålån, til forskjell fra mikrolån, kan faktisk være relativt store, og innefatte lånebeløp opp mot rundt 400 000 kr. Dermed kan du som bankkunde få dekket en hel rekke ulike finansielle behov.

Tenk bare på om vaskemaskinen skulle bli ødelagt og du ikke har penger i hverdagen til å kjøpe en ny. Et lite smålån kan i dette tilfellet være midt i blinken, uten at du må betale alt tilbake på kort tid, som det det ville vært for et kredittkortlån.

Smålån på dagen - når du har behov

Styrken til smålånet er at det kan komme i dine hender akkurat når du trenger det. Det hjelper lite å låne penger når du må vente lenge, og et smålån fra en god norsk bank lar deg bruke lånet alle rede samme dag som du søker om det. Slik hurtighet er ikke vanlig når man snakker om lån, og er oftest forbeholdt langt dyrere lånetilbud.

Den dagen behovet oppstår og noe skal betales, er det en stor trygget å kunne lene seg på lån som kommer samme dag. På grunn av smålånets enkelhet og raske godkjenningsperiode, regnes det som et alternativ til ha oppsparte midler på konto – muligheten til å benytte disse pengene ligger der i hverdagen og klar til å dras nytte av.

Samle smålån i ett lån

Små lån, som mange av oss har, kommer med vesentlig lavere rente og kostnad enn annen type rask kreditt. Derfor er heller ingen overraskelse at det er lett å ende opp med mange av dem på en gang. Skulle bilen som du finansierte med billån bli bulket, barna trenge nye ski og sommerferien stå for døren, er dette ypperlige anledninger til å benytte seg av smålån.

Etter hvert kan det likevel bli litt mye å ha kontroll på alle lånene, med tilbakebetalingsplan, rentekostnader og banksystemer som krever spesielt god oversikt og kontroll. I slike tilfeller kan man gjøre lurt i å samle alle smålånene i ett samlet smålån.

I og med at et smålån kan ha en størrelse på opp til 400 000 kr, har man en rekke grunner til å samle alle mindre lån i ett og samme lån. Avdragsfrihet, fleksibel nedbetalingstid og ofte ingen krav til sikkert gjør at det å samle alle sine smålån i et større et, gjør det overkommelig å holde kontrollen. I tillegg får du dra fordel av få raskt svar og klarhet på dagen.