Innhold

Kjekt å vite om boligsparing

De aller fleste kommer på et eller annet tidspunkt til å kjøpe seg en bolig. For å få lån til en bolig har myndighetene satt krav om at du maksimalt kan låne 85% av det boligen koster, og så må du selv ha minst 15% i egenkapital.

Dette betyr at om din første bolig koster 2 millioner, kan du maksimalt låne 1,7 millioner, og så må du selv ha minst, 300 000 kroner i egne penger.

Den smarteste måten å spare til egenkapital er sparing på BSU-konto, fordi du får bankens beste rente, og dessuten redusert skatt.
Du kan sette inn penger hver måned, eller når det passer deg, men du kan maksimalt spare 25 000 kroner pr kalenderår, og 300 000 totalt på BSU-kontoen.
20% av det du sparer hvert år, får du tilbake som redusert skatt. Det betyr at om du sparer 25 000 kroner får du 5 000 kroner mindre i skatt.

Det er lurt å komme i gang med BSU-sparing så tidlig som mulig selv som boligkjøp virker som langt frem i tid. For å klare spare opp 300 000 kroner i egenkapital er det lurt få BSU-konto allerede som 18 åring.

BSU er den smarteste måten å spare egenkapital til din første bolig -kom i gang nå!


Myndighet til å ta egne valg

Som myndig er du likestilt med dine foreldre og kan ta dine egne valg i forhold til dine penger og din økonomi.

  • Du har full kontroll over din egen bankkonto.
  • Du kan inngå avtaler som er gyldige og bindende.  
  • Du har mulighet til å ta opp lån.  
  • Du kan få kredittkort